fbpx Skip to main content
Lunna Glavind

Er du helt tryg ved din hest?

By 19. oktober 2020august 4th, 2023No Comments

Er du helt tryg ved din hest?

Mange vil nok svare ja, men helt ærligt så tænk over det en ekstra gang og mærk efter i din krop, kroppen afsløre alt. Hænder som skubber væk, nogen gange måske hvor det ser ud som du vil kæle den, din mimik, dit kropssprog i det hele taget, det læser din hest. den kan også se dine for dig ubevidste mønstre.

De fleste er ikke helt trygge ved deres hest, mange er bare ikke klar over, at behovet for kontrol, er det modsatte af tryghed.

Når jeg arbejder med heste og mennesker, ser jeg generelt hvordan menneskers behov for kontrol afspejler sig i hestens adfærd. Heste reagerer prompte på kontrol. De rolige terapiheste viser det kærligt ved at små bide, puffe med mulen og skrabe med forbenet. De viser uro og den eneste måde at få hesten til at gøre noget andet, er at finde ro inde i sig selv med åndedræt og fokus på fødder og hjerte energi. Det kan tage noget tid men hesten giver gaver i det øjeblik det lykkes at komme ind i sig selv. Hesten vil møde dig i den kærlige energi og give dig en oplevelse, der rør dig til tårer. Hesten kan give dig en ro i kroppen du aldrig har oplevet før, da de hjælper dig ned i kroppen og væk fra dit hoved. Jeg guider til ubetinget kærlighed som fokus og indre frihed i dit hjerte chakra, som sidder midt på dit bryst. En hest vil aldrig vælte dig på en stol hvor du er mindre, ligesom de aldrig vil løbe hen over dig og træde på dig hvis du ligger ned, de vil gøre mange krumspring for at undgå at ramme dig, da det ligger i deres natur. I omgang med heste, er det vigtigt at huske at det er et flugt dyr, som reagere på angst, noget der er farligt. Hvis du for eks. Vil have din hest til at stå på en bestemt måde for at du kan være tryg, så kommer det fra kontrol og din hest vil regere på det. Hvis du spørger den pænt, ud fra at du leder dig selv, gør dig selv tryg vil den straks gøre det.

Ved at ændre dit fokus på dig selv, frem for hesten, tager du ansvar for dig selv. Det gør at hesten gerne vil følge dig. Hesten er en fremragende makker i personlig udvikling, en vej alle må ind på, på et tidspunkt hvis de vil tage ansvar for sig selv og mindsæt. De fleste ryttere ved at hvis du vil ride over et spring skal du fokusere over springet og ikke på springet, ligesom hvis du rider på vejen og der kommer en stor lastbil, så fokuser hvor i skal hen og ikke på lastbilen. Dette gælder i alt i livet og i omgang med hestene.

Det er med heste som i alle andre relationer, ligeværdighed giver det bedste resultat. I ligeværdighed kan i følges ad i tryghed, en tryghed hvor hesten vil gøre ALT for dig.

Den utryghed du oplever og som styre dig sammen med din hest, er ikke kommet af hesten men har været i dig hele tiden, hesten hjælper dig bare med at blive bevidst om den. Vil vi ændre noget i vores liv må vi starte med at blive bevidst om det og komme ind til vores kerne. Det er indefra at de virkelige ændringer kan ske og hesten vil vise dig det med det samme.

At skabe relation til din hest kommer mest fra jorden, ved at gå ture sammen, VÆRE sammen på en måde hvor i kommer tættere på hinanden. Giv din hest lov til at hjælpe dig med at åbne op. Snak med den og lyt til din. Meditation sammen med hesten er helt fantastisk og giver adgang til at lytte til hvad den gerne vil sige til dig. Det er noget ALLE kan. Sæt dig på folden, gå tur eller sid foran boksen. Start med at holde fokus på dig selv, dit åndedræt, dernæst ubetinget kærlighed o dit hjerte, lys og energi. Væk fra hovedet og bed din hest om at møde dig i lyset.

Du kan altid bede din hest om at hjælpe dig, det virker meget bedre end kontrol for sådan vil du vel også selv gerne have det ik? 😊

Har du brug for hjælp så sig endelig til.

I kærlighed til hesten og dens mennesker.

Lunna Glavind

www.awakenmind.dk