fbpx Skip to main content
Lunna Glavind

Dyrenes intelligens – vores læren til væren

By 28. oktober 2020august 4th, 2023No Comments

Dyrenes intelligens kan hjælpe os mennesker, til fred i sind og krop hvor ånden kan lyse igennem alt.

Når det kommer til at være i nuet, tilstede og nærværende så er dyrene mestre, som vi kan lære af.

Dyrene hjælper os, med at komme ned i vores krop og tilstede. Vi må væk fra vores hoved, hvis vi vil have et godt liv. Vores hoved laver alt for meget ballade uden at udrette noget, for vi kan ikke tænke os til et godt liv. Når vi er helt nede/inde i kroppen og tilstede så er det at følge med og være i flow og det er hvad dyrene helt automatisk gør når vi ikke blander os. Den mindste spænding hos en rytter vil påvirke flowet hos hesten så opgaven ligger i at hengive sig. Det er en livslang proces for mennesker at slippe kontrollen og lade sig flyde med livet men det er der vi finder os selv, vores sande naturlige selv uden modstand. Det er modstand som laver alt balladen, uden modstand er vi i flow ligesom dyrene.

Dyrene har ikke et EGO som plaprer og brokker sig over noget som skal være anderledes eller bedre. De kan have traumer i dere4s krop og system men de er meget lettere at heale end hos mennesker da de ikke holder fast i dem på samme måde, ved at gentage historien om og om igen. I det nu, de er i kan de konstatere om de kan lide maden, opmærksomheden og hvad der sker hos deres mennesker. De er instinktive ligesom vi er som mennesker, vi har bare lagt låg på mange af vores instinkter, for at passe ind i de rammer som andre har sat for os.. De fleste hader deres krop i stedet for at være taknemlig og glad for den. De fleste er ikke I deres krop men svæver op over den, i tanker om at den skal være stærkere, tykkere, tyndere, pænere osv. De trækker den fremad, skævt og ude af balance. Kroppen har sin egen intelligens som resonerer med dyrene, derfor kan vi bruge dyrene til at komme i fuld kontakt med vores krop. Især heste er specialister i at hjælpe os ned i kroppen og få kontakt med fødderne, de hjælper med at få vores nervesystem i ro så vi kan tænke klart og komme endnu længere ned, så vi også kan SE klart.

Når jeg har afholdt meditation med hest kurser og heste terapi er det meget det samme folk melder tilbage, de oplever en ro i kroppen de aldrig har mærket før, de kan bedre trækket vejret, de kan bedre lytte til hesten, de mærker et nærvær og en samhørighed som rør dem så dybt ind i hjertet, at tåre de flyder ned ad kinderne. Det er så smukt at se hvad heste og dyr i det hele gør for os mennesker. Det er ikke dem som har brug for at lære noget, det er os som har brug for at lære noget af dem.

En hund er det mest loyale dyr, som gerne følger os helt til dørs, med det den er kommet for at lære sin ejer, de venter også gerne ved døren til vi indser hvad de giver os. En kat både healer os og giver os balance når vi aer dens pels og den spinder. Når vi aer den dejlige bløde pels, sender det igennem censorerne på vores fingere signal til vores nervesystem som bliver stimuleret, til at falde ned og slappe af.

Vil vi have et godt liv med glæde, energi og en frisk krop må vi slippe kontrollen og lade os føre med livet, ligesom dyrene gør.

Intelligens har intet med hjernen at gøre, intelligens er liv, liv som vi kan lade os rive med i eller kæmpe imod.

I kærlighed

Lunna Glavind